Vægur á la dig

Lav dine egne ikoner til dit vægurRomertal til dit vægurI min stue hænger et af de store vægure, der udelukkende består af to visere. Uret er købt valgt fordi det fungerer rigtig godt som en flot og elegant udsmykning af væggen. Jeg tænkte dog, at det manglede en smule karakter og har derfor givet det et lille personligt touch, ved at udstyre det med DIY romertal.

Har du selv et vægur med løse tal, kan du også give dit ”gamle” vægur en helt ny fremtoning, ved at udstyre det med nye tal, figurer eller ikoner. Som du kan se, behøver det nødvendigvis ikke at være noget vildt og revolutionerende, for at det kan have stor effekt. Du kan få yderligere inspiration fra ideerne nederst i indlægget.

 

 

 

HVORDAN: Romertallene er printet ud på papir i den ønskede størrelse og tegnet op på transparent plastplade med en vandfast sort tusch. Det gennemsigtige plast gør at overgangene mellem tallenes elementer ikke bliver synlige. Derefter er tallene forsigtigt skåret ud med en hobbykniv. Til sidst er de limet på små klodser af 4mm skumpap, så de kommer til svæve ud fra væggen. – det giver en flot effekt. Tallene er fastgjort til væggen med almindelig montagelim.

 

PLASTPLADE: Du har måske bemærket, at jeg flittigt benytter mig af plastplade til diverse formål. Men det er altså rigtig godt og anvendeligt til eks. modeller. Det er det solidt og holdbart og fås i forskellige tykkelser og farver. (Det er samme type plast, som f.eks. findes på forsiden af notesbøger o. lig.)

Her kan du se nogle andre ideer, jeg har arbejdet på. Det du ser, er de første grafiske idéskitser. Jeg har tænkt mig at afprøve et eller to nye designs og viser selvfølgelig det endelige resultat her på bloggen, når det står klar.

 

Ikoner til vægur

 

 

 

Ikoner til vægur

 

 

 

Ikoner til vægur

 

 

ikoner til vægur

Del med andre...

2 tanker om "Vægur á la dig"

  1. Den type plastik jeg har brugt til romertallene er 1mm tykt, mat og transparent. Jeg vil tro, du kan købe plastik ark i A4 størrelse hos de fleste boghandlere (bruges ofte som forsider på hæfter med spiralryg). Hvis du ikke kan finde det, så prøv at google “Archi Tegn” – de har det med sikkerhed.

  2. Pingback: Nyt design til væguret