Lampedesign med kobber

Kobber er hot for tiden – og her får du en af mine ideer til, hvordan du kan lave din egen lampe med flot kobberlook.

Kreativ indtetning: DIY lampedesign

Lampen her er lavet af kobbertråd – eller faktisk er det aluminiumstråd med kobberlook. Du kan også vælge at bruge kobbertråd, men det er en del dyrere end aluminium. Desuden kan du få aluminiumstråd i mange farver – så der er ingen, der siger, at du absolut skal holde dig til kobberfarvet tråd.

Jeg har prøvet forskellige fremgangsmåder, både at vikle tråden omkring pæren og op ad ledningen, men jeg endte, som altid, ud med et helt enkelt og stilrent lampedesign.

 

DIY lampe i kobber

1) Du skal bruge kobberfarvet aluminiumstråd 1,5 mm (ca. 5 meter pr. lampe), porcelænsfatning, stor el(spare)pære, sort stofledning, sort spraymaling, plastfolie og tape.

2 &3) Lav en ring af plastfolie, der passer omkring pære og fatning. Den skal fastgøres omkring pære/fatning, så kobbertråden har et godt fast underlag. På den måde er det efterfølgende let at udskifte pæren, uden at ødelægge kobberringene. Plastfolien må selvfølgelig ikke berøre selve pæren.

4) Find et rør eller lignende, der har ca. samme diameter som fatningen. Lav en ”fjeder” ved at vikle kobbertråden omkring røret så stramt og tæt du kan. Du kan efterfølgende løsne eller stramme tråden lidt, når den føres over på fatningen.

 

DIY: Lampedesign

5) Når ledning og fatning er samlet, kan du vælge at male fatningen (afdæk ledningen med malertape). Jeg vil gerne, at ledning og fatning skal fremstå som en samlet enhed, derfor har jeg valgt at male min fatning i samme farve som ledningen. Du kan undgå ridser ved at montere ledningen først. Til sidst føres kobberringene over på fatningen og de strammes til.

Vupti, så har du en smart lampe i kobberlook.

DIY: Lampe med kobber

 

Del med andre...

8 tanker om "Lampedesign med kobber"

  • Hej Gitte,

   Tak! Jeg er også blevet rigtig glad for dem… selv manden i huset er tilfreds;-)

   Rigtig god dag til dig.

   Liza

 1. Hej Liza,
  Tusind tak for din søde kommentar på min blog, så dejligt du sagde hej, man ved jo ofte ikke hvem der læser med :-) så skøn og inspirerende blog du har her, også idérig du er, elsker det! Og mums hvor er den her idé brandgod! Ha en super smuk uge!

  • Selv tak – og tak for besøget på min blog.
   Du kan tro jeg følger trofast med i dine kreative DIY.

   Også rigtig god uge til dig herfra:)

   Liza

 2. Hej
  Super fed idé.. Er det for meget at spørge hvor du har købt tingene til at lave dem henne ?

  Venlig hilsen Tina

  • Hej Tina,

   Beklager mit sene svar. Kobbertråden er købt hos den lokale blomsterhandler, men du kan også finde tråd mange steder på nettet. El-pæren er fra IKEA og Fatning+ledning er købt i Bauhouse. Folien er købt hos boghandlen Architegn. Når først du har alle delene, er det hurtigt at lave selve lampen:0)

   Håber der er svar nok:0)

   Mange julehilsner

   Liza

 3. Super fed ide!

  Bliver nødt til at høre hvorfor plastfolien skal på? Er der for at fatning og lamper bliver mere i et, eller hvad er meningen? :o)
  Må jeg spørge hvor meget du har givet for alle delene?
  Jeg har søgt og søgt på nettet, men synes det løber op med alle de forskellige ting.

  Hilsen Tina

  • Hej Tina.

   Tak for din kommentar.
   Da jeg har valgt at bruge en sparepære, er det nødvendigt med folie, for at pæren kan skiftes uden at ødelægge tråden. Men du kan undlade folien, hvis du bruger en anden type pære. Det er ved at være noget tid siden, men jeg tror at jeg har brugt ca. 150 kr i materialer pr. lampe.
   Held og lykke med lampprojektet.

   Liza