Kunst med kamufleret budskab

Jeg malede disse billeder for at få noget farve og personlighed ind i min indretning.

Selv om du måske ikke føler dig som den store kunstner, kan du alligevel på en ret simpel måde male dine egne malerier – og jeg er temmelig sikker på, du vil blive tilfreds med resultatet, hvis du følger denne fremgangsmåde…

 

1)    Find dit budskab og dine farver

Find 5-7 ord der har betydning for dig. Brug danske ord, oversæt dem til engelsk eller et helt tredje sprog (ordene behøver nødvendigvis ikke at give mening eller være synlige for andre).

I mine billeder har jeg i de sorte bokse skjult forskellige ord, der giver mening for mig: SMILE, SUN, LOVE, RESPECT, FAITH, HOPE. Ofte er der blevet gættet og flere har spurgt mig, hvilke ord jeg har kamufleret. Indtil nu har jeg valgt at holde det for mig selv… det er lidt sjovere.

Vælg en farve der skal være den dominerende i dit maleri og vælg yderligere to farver der ligger tæt på denne (jeg foreslår dette for at skabe ro i billedet).

På mine billeder har jeg brugt lime som den dominerende farve og desuden valgt citrongul og en lidt mørkere lime.

Jeg vil anbefale at du bruger akrylmaling, da dette tørrer på mellem 5 og 10 min. Akrylmaling og lærreder kan efterhånden købes mange steder, men fås med sikkerhed i alle hobbyforretninger og større supermarkeder.

 

2)    Vælg lærreder og mal baggrunden

Vælg to identiske lærreder og gerne ikke større end 30×30 cm.

Hvis man ikke har så meget erfaring med at male, foreslår jeg altid at starte ud med to sammenhængende malerier på to identiske lærreder. Jeg finder det lettere at skabe et harmonisk udtryk, når to matchende malerier hænger parvis. Lærrederne skal helst ikke være for store, for så er der større risiko for at man taber overblikket eller mister modet undervejs. Jeg har selv valgt at bruge lærreder på 30×30 cm.

Påfør først et tykt lag hvid maling. Du skal ikke være bange for ujævnheder, men brug tværtimod gerne spartel, når du påfører malingen, for at skabe struktur i billedet. Lad malingen tørre.

 

3)    Mal og klat en mellemgrund

Nu er det tid til at bruge de tre farver du har valgt. På mellemgrunden er der ingen faste regler og det er kun din kreativitet der sætter grænsen. Undgå dog alligevel at bruge for meget maling eller smøre farverne for meget sammen. Undgå også at dække den hvide baggrundsfarve alle steder, for så vil dybden i billedet forsvinde. Prøv først at male, klatte eller sprøjte lidt med den ene farve, lade det tørre lidt, før den næste farve bruges osv. Dette gentages x antal gange, til du er tilfreds med mellemgrunden. Lad mellemgrunden tørre.

 

4)    Optegn og mal dine ”tekst” bokse

Bestem dig for placering og størrelse på dine ”tekst” bokse. Tegn dem op med blyant og brug gerne lineal for at få linjerne rette. Bestem dig for hvor meget af dine ord der skal afsløres og i hvilken retning ordene skal vende på maleriet. Tegn igen op med blyant. Hvis du synes det er svært at forme bogstaverne, kan du i hobbyforretninger købe mange forskellige skabeloner med bogstaver, du med fordel kan bruge.

Mal nu dine bokse op med sort eller en anden mørk farve, så bogstaverne står frem i maleriet. Hvis du synes, kan du bruge den mørke farve til andre små detaljer i maleriet.

 

Vupti, så har du meningsfyldt kunst til din væg.

Del med andre...

Der er lukket for kommentarer.