Indretningsplan med 360 ̊ view

Ordet ”indretningsplan” kan hurtigt komme til at lyde en smule snobbet og meget overskudsagtigt, men det behøver det bestemt ikke at være. Tværtimod har jeg erfaret, at nogle få opmålinger og et par simple skitser kan forhindre unødvendige besværligheder som fejlkøb, misforståelser, uforudsete udgifter og unødige omrokeringer.

Jeg bruger en sjov og nem måde, når jeg planlægger min indretning. Selvom der er tale om relative simple skitser, danner de tilsammen et nærmest rummeligt overblik og giver en rigtig god fornemmelse for den endelige oplevelse af rummet.

Dette er planen for vores fireårige søns værelse. Selvom der kun er tale om hurtige skitser, giver den alligevel en rigtig god fornemmelse af resultatet. Jeg synes dog, at metoden fungerer bedst ved indretning af mindre rum.

Dette er planen for vores fireårige søns værelse. Selvom der kun er tale om hurtige skitser, giver den alligevel en rigtig god fornemmelse af resultatet. Metoden fungerer dog bedst ved indretning af mindre rum.

 

Fremgangsmåde:

1-step-indretningsplan

Mål op og lav en klassisk målfast tegning af værelsets grundplan (evt. 1:50). Tegn de faste møbler ind på tegning.

 

Step2-indretningsplan

Ud fra grundplanets fire sider tilføjer du rummets vægge på tegningen. Tegn også de faste møbler på planen. Lav evt. nogle kopier, så du har flere eksempler at arbejde videre med.

 

Step3-indretningsplan

Nu kan du lege med dine forskellige indretningsideer. Forestil dig at du står midt i rummet og tegn så dine ideer til møbler, lamper, nips, gardiner, malerier eller andet ind på planen. På den måde får du en super god fornemmelse for, hvilke ideer der vil fungere i praksis.

 

Hvorfor en indretningsplan?

Et målrettet overblik – 360 grader rundt

På en og samme tegning kan du skabe fuldt overblik over hele rummet. Du får mulighed for at afprøve forskellige løsninger og for at se om dine ideer fungerer – før du kaster dig ud i projektet. Desuden giver planen dig et klar overblik over nødvendige indkøb og udgifter.

 

Let at få hjælp og vejledning

Medbringer du planen, når du foretager dine indkøb, har du en visuel indkøbsliste lige ved hånden. Går du efter noget specifikt, er det desuden nemmere at få hjælp, når du ved hjælp af planen let kan forklare, hvad du mener.

 

Dine planer går ikke i glemmebogen

Jeg bruger næsten altid en eller anden form for plan eller skitse, når jeg planlægger (eller drømmer om) lidt større ændringer i boligen. Jeg elsker at afprøve muligheder og lægge planer, men at få tingene udført kan være en længerevarende proces. Derfor er det smart at have en indretningsplan, som kan hives frem igen, selv når projektet har stået på standby i lang tid.

 

Indretningsplan

Er denne form for planlægning ikke noget for dig, så kan du evt.prøve dette gratis program, der kan bruges til at indrette i 3D. Du kan finde det her…

Del med andre...

En tanke om "Indretningsplan med 360 ̊ view"

  1. Pingback: Detaljer i børneværelset