Indret med souvenirs

Når du er på rejse, så hold skarp udkig efter smukke eller specielle souvenirs, der kan passe ind i din stil. At bruge souvenirs som nips i hjemmet virker autentisk og giver din indretning personlig karakter – desuden holder det liv i mange dejlige minder.

Find sovenirs der passer ind i din stil

Jeg er netop hjemvendt fra en skøn miniferie i den fantastiske by Paris. En storby med overflod af historie, kultur og kunst… en sammensætning lige efter min smag. Og som sædvanlig, er jeg på udkig efter en lille souvenir. Ikke nødvendigvis noget unikt, men noget lidt specielt og stilfuldt – og som senere kan give en lille gensmag af de stemninger og oplevelser rejsemålet byder på. Min souvenir må, for sagens skyld, gerne være masseproduceret. Mit eneste krav er, at det er ”brugbart” set i forhold til min stil og boligindretning.

Denne gang viste det sig at være en svær opgave. Med kun fire dage i Paris var vi lidt under tidspres og alt hvad vi fandt (mellem vores adskillig besøg på byens museer og seværdigheder) var I♥Paris printet på T-shirts, tekrus og bamser og lange baner af nøgleringe, kageforme og balloner formet som Eiffeltårnet.

Oplevelser fra Paris

Centre Pompidou, Paris

Jeg var lige ved at opgive, da vi mod feriens afslutning gik mod turens sidste særværdighed Centre Pompidou. Efter de tre forgående dages meget kulturelle og historiske oplevelser, så jeg frem til de mange udstillinger med nutidskunst og ikke mindst til at se det meget spraglede og omdiskuterede stykke arkitektur fra 1977 af Richard Rogers’ og Renzo Pianos.

 

Oplevelser fra Paris

Mig på udstilling…

På Centre Pompidou så vi en midlertidig udstilling med den amerikanske kunstner Roy Lichtenstein. Hovedsagelig kendt indenfor stilarten Pop art. Denne udstilling, i kombination med den arkitektoniske konstellation, gjorde stort indtryk på mig.

Da vi efterfølgende fandt to skønne grafiske tryk af kunstneren i en lille butik nær vores hotel, så var sagen klar og souveniren i hus. Måske en lidt mærkelig souvenir, for Roy Lichtensteins er ikke fransk og har intet med Paris at gøre. Men mit bekendtskab med Centre Pompidou og Roy Lichtenstein gav mig en mindeværdig oplevelse af Paris – og jeg vil altid tænke på vores skønne tur, når jeg i fremtiden støder på et af hans karakteristiske motiver.

Find sovenirs der passer ind i din stil

Mine to souvenirs fra Paris, har nu fået en fin plads i køkkenet. Til venstre ”M-Maybe a gril’s picture” og til højre ”Girl with Hair Ribbon” begge fra 1965 af Roy Lichtenstein (1923-1997)

 

Her et par andre eksempler på mine tidligere indkøbte souvenirs:

Souvenir fra GrækenlandDen græske kærlighedsgudinde Afrodite, købt på vores bryllupsrejse på den græske ø Lefkas.

 

 

 

 

 

 

Souvenir fra AustralienDen smukt dekorerede didgeridoo fra vores rejse til Australien i 2001, har siden rejsen været fast inventar i stuen… og vil sikkert fortsat være det mange år endnu. Didgeridoo’en er købt af kunstneren selv i den nordaustralske by Darwin.

 

 

 

 

Souvenir fra KinaJeg holder meget af mine to flotte kinesiske terrakotta-krigere, jeg i 2004 købte ved udgravningerne nær byen Xi’an i Kina. Jeg har de senere år set dem flere gange i butikker og i forskellige boligmagasiner, men glæder mig meget over de oplevelser der knytter sig til mine.

 

 

 

 

 

 

 

…og sidst men ikke mindst mine souvenirs fra Paris:

Kunst af Roy Lichtenstein

Del med andre...

2 tanker om "Indret med souvenirs"

 1. Velkommen tilbage fra ferie :o)
  Lækre billeder til væggen! Og rigtig god idé med souveniers fra diverse rejser. Det er sådan en hyggelig måde at blive mindet om de forskellige oplevelser, man har haft.
  Kh. Anette

  • Hej Anette

   Tak. Det var virkelig en fantastisk dejlig tur:)
   Og det er dejligt at tænke tilbage på de gode oplevelser.

   Fortsat god weekend.

   Liza