I ♥ IKEA – når jeg selv kan få lov…

Uanset hvad du mener om IKEA, kan det godt betale sig at trave en tur igennem butikken af og til. Du kan nemlig finde flere gode ting, du let kan forvandle og gøre til dit helt eget.

Jeg har en svaghed for smarte bokse, kasser og æsker til opbevaring – for jeg elsker at sortere og skabe overblik… og gemme mit rod af vejen på en elegant måde. Så prøv at se disse praktiske ”PRÄNT” kasser i træ fra IKEA, som fås i flere forskellige størrelser, både med og uden låg. De er solide, lette at samle og det neutrale ydre giver dig rig mulighed for at tilpasse dem til din stil.

 

Her kan du se, hvordan jeg har valgt at bruge kasserne og få ideer til hvad du kan gøre:

 

 

Kreativ indretning: Kasser til opbevaring

Er du mest til det enkle, kan jeg foreslå, at du som her maler kasserne i en ensartet farve og tilføjer skrift op af siden. Den lodrette skrift fungerer som et flot grafisk element og beskriver samtidig kassernes indehold.

I min entré er der styr på huer og vanter – flot og enkelt. Funktionelt og let tilgængelig om vinteren. Praktisk og neutral opbevaring om sommeren.

 

 

 

Kreativ indretning: Kasser til opbevaring

Bor du lige som jeg meget sort og hvidt, kan du med fordel bruge kasserne til at sætte lidt kulør på din indretning. Du kan roligt eksperimentere med kraftige eller nye trendy farver, da kasserne let flyttes rundt, udskiftes eller males om. Hvis du er nervøs for, at farverne skal blive for dominerende, giver det en rigtig god effekt, hvis du som her, blot lader en enkelt kasse ”stikke ud”.

Neon farver er populære for tiden – og jeg har selv en forkærlighed for neon rød, som jeg synes er super flot og frisk sammen med sort og hvidt. Neon vil dog helt sikkert igen blive udsluset af min bolig, og så er det heldigt at kasserne let kan forvandles igen.

 

 

 

Kreativ indretning: Kasser til opbevaring

Har du en kedelig krog i huset, der trænger til lidt fornyelse, kan du vælge at gøre kasserne til et dekorativt indslag i din indretning. På kort tid kan du skabe dit helt eget unikke møbel, ved at stable eller arrangere kasserne i grupper, så de fremstår som en selvstændig enhed. Et rummeligt møbel, der er perfekt til at opbevare de ting, du ikke bruger hver dag. Forsøg gerne med at sammensætte forskellige farver eller forstærk ”møbel-effekten” ved at dekorere dem som en samlet enhed. Dekorer enten ud fra fri fantasi, køb en wall-sticker du kan skære til eller find evt. et flot mønster du kan male på.

Her er mit (midlertidige) møbel, hvor jeg opbevarer de mange bøger og blade, jeg gerne vil gemme, men som ikke nødvendigvis skal stå fremme.

 

Kreativ indretning: Kasser til opbevaring Den lille ”kommode” er udsmykket med en bambus wall-sticker, så de to kasser fremstår som en helhed. Find bambus wall-sticker her.

 

 

 

TIP: Kasserne er desuden super gode til at gemme ledninger og stik af vejen.

 

Dette indlæg blev publiceret i oktober 2012 og jeg må derfor gøre dig opmærksom på, at flere af de nævnte kasser efterfølgende er udgået af IKEAs sortiment. Beklager!

Del med andre...

8 tanker om "I ♥ IKEA – når jeg selv kan få lov…"

 1. Spændende forslag til funktionel opbevaring. Du inspirerede mig lige til at bruge wall-stickers på en ny måde!

  • Sikke en fin blog! Og en rigtig god ide med en ledningskasse. Det kunne vi godt bruge :-) Janus og Mai.

 2. Tak for jeres kommentarer. Det glæder mig, at I kan bruge mine ideer.

 3. Pingback: Detaljer i børneværelset

 4. Hvor har du købt dem i en anden størrelse?
  Det står jeg og mangler…
  Fedt lavet

  • Hej Tine.

   Alle kasserne er fra ikea. Da jeg købte dem (hvilket er noget tid siden), var der tre størrelser med låg og to uden… men nu kan jeg kun se en størrelse på hjemmesiden??? Prøv at spørge i butikken. Håber du finder dem.

   Fortsat god aften:)

 5. Min kæreste var forbi Ikea idag og desværre blev han oplyst om at de er UDGÅET i alle danske Ikeaér..:-( Øv øv!

  • Hej Anja,

   Nej, er de virkelig udgået:-(. Det er nok ved at være et år siden, jeg købte et ordenligt læs… og jeg har ellers planer om flere kasserne, for de er bare super gode til så mange formål…Øv, ØV og ØV.

   Men mange tak for oplysningen.

   Og rigtig god dag… og weekend:-)

   Liza