Detaljer i børneværelset

I sidste indlæg viste jeg indretningsplanen for min søns værelse. Denne gang vil jeg vise det foreløbige resultat. Jeg siger foreløbige, fordi jeg aldrig bliver helt færdig – der kommer altid nye ideer til. Men jeg vil vise nogle detaljer, du måske vil lade dig inspirere af…

Børnekunst på væggen

Indretning af børneværelset

Jeg er meget imponeret over, hvordan børn kan male og kombinere skønne farver. Så disse to malerier, kreeret af min fireårige søn, måtte bare indgå som en del af indretningen. Til venstre ”Trold” og til højre ”Tema om Australien”. Desuden skaber det stor glæde hos barnet og tilføjer personlighed til rummet, når barnets egne tegninger inddrages i indretningen.

 

Udnyt pladsen

Ekstra opbevaringsplads

Pladsen over skabet har jeg udnyttet til bogkasser med masser af god opbevaringsplads til husstandens mange bøger og andre småting. Kasserne giver en illusion af, at skabet går helt til loftet, hvilket skaber ro og forskønner rummet – og så undgår man, at der med tiden samler sig mærkværdige ting oven på skabet. Bogkasserne er ”PRÄNT” fra IKEA. Jeg har selv malet kasserne og tilføjet teksten. Se mere her.

 

Høj-seng med hygge

Høj seng med hyggekrog

Jeg er stor fan disse ”høj-senge”, hvor der er plads til at kravle, gemme og hygge. Det giver barnet mange muligheder for leg og motoriske udfordringer. Hyggekrogen med de hjemmesyede puder er flyttet med ind på det nye værelse. Min DIY stjernelampe bruges nu som sengelampe over sengen. Sengen er fra ”Hoppekids” og det er en robust seng til rimelige penge. Desuden kan understellet tages af, så den senere kan omdannes til en almindelig seng.

 

Afvekslende billedvæg

ramme af dekorationstape

På gavlen af skabet har jeg lavet en personlig billedvæg til min søn. Han har selv været med til at vælge billederne og synes det er sjovt at høre historierne bag. Jeg har brugt dekorationstape som ”ramme”, hvilket giver en flot finish, så man undgår at væggen får ”opslagstavle look”. Tapen er let at fjerne og giver mulighed for løbende at udskifte og tilføje billeder til væggen.

For tiden kan du få rigtig meget flot dekorationstape. Denne tape er fra mt og du kan finde den her.

 

Unikt og funktionelt

Unik detalje

Jeg kan lide at mikse nyt, gammelt, købt, hjemmelavet, dyrt og billigt. Men det giver altid noget ekstra med en anderledes og unik detalje. Disse ståltønder (som er kabinettet fra en gammel støvsuger) har jeg fået af en god veninde. De er rå, dekorative og fungerer rigtig fint til opbevaring af bolde, bamser og lign. Med et hjemmelavet låg af MDF plade, har de samtidig fået en ekstra funktion som skammel.

 

Hjælp til oprydning

Gør indholdet synligt

Som finale er her et lille nyttigt tip. Har du mange ens kasser til opbevaring, så gør indholdet visuelt for barnet. Det er specielt en fordel, når barnet selv skal rydde op – hvilket kommer os forældre til gode;-) Til venstre har vi kassen med HAMA perler og til højre kassen med tegne/male ting. Jeg har tegnet motiverne med gel penne. Det kræver dog efterfølgende en gang lak, før det er vandfast.

Del med andre...

Der er lukket for kommentarer.