Få dine kreative fotos på lærred

Med “foto på lærred” kan du nemt skabe din egen personlige vægkunst eller få guldklumpen op på væggen. Her kommer endnu en anmeldelse fra Kreative Krumspring og denne gang har jeg afprøvet SUMOpix foto på lærred.

Foto på lærred

Jeg synes, det er super sjovt at lege med billeder, grafik og illustrationer. Derfor har jeg sagt ja tak til at teste SUMOpix foto på lærred… og jeg fik da også lejlighed til at lege lidt, da jeg skulle vælge mit motiv.

I min anmeldelse har jeg valgt at fremhæve følgende emner:

 :0) Automatisk analyse

Når først du har motivet på plads, kan du på sumopix.com hurtigt og nemt få printet og opspændt dine fotos på lærred. SUMOpix analyserer automatisk dit foto, når du indlæser det på hjemmesiden. Det betyder, at du kun kan bestille dit foto i de størrelser SUMOpix anbefaler (i forhold til motivets kvalitet). Det er rigtig smart, for så får du ikke bestil noget, der ikke ”tåler” en forstørrelse.

 :0( Ingen redigering

Desværre er der ingen muligheder for at redigere dit billede på hjemmesiden, så hvis dit foto skal beskæres eller hvis du ønsker at regulere på farver, lys eller kontraster, skal du have dit billede ind omkring et billedredigeringsprogram først. Det er dog noget de fleste kan klare, men det kan være en lidt besværlig proces for dem, der ikke er vant til at redigerer deres egne billeder.

:0) Flotte motiver og rigtig mange muligheder

Handler det om at få flere farver på væggene, har SUMOpix deres eget galleri, hvorfra du gratis kan vælge imellem mange tusinde farverige motiver. Det kan være en god løsning for dig, der ikke selv er den store fotograf, for så sikrer du dig et smukt motiv, hvor billedkvaliteten er helt i top… og der er virkelig mange billeder at vælge imellem.

SUMOpix giver desuden mulighed for at dele motivet over flere lærreder. Det synes jeg, giver rigtig gode muligheder for at lave noget, der er lidt anderledes. På den måde kan du lege med rigtig store størrelser eller dele dit motiv op på forskellige spændende måder.

 

Kreativ kollage med Lucky Luke

MIT MOTIV
Jeg stod og manglede et billeder til min søns værelse – og for tiden er Lucky Luke bare et hit. Jeg elsker at lege og eksperimentere med grafik og layout. Derfor valgte jeg at stykket et motiv sammen ud fra forskellige billeder, taget af en gamle Lucky Luke tegneserie. Jeg har fotograferet forskellige elementer, redigeret dem og sat dem sammen til et motiv i et fotoredigeringsprogram. Som du kan se, er billedet fra før cigaretten blev censureret væk… måske ikke helt politisk korrekt, men jeg har også valgt at lade den blive;0).

:0) Bestil med ganske få klik

Som sagt, er det nemt og hurtig at bruge SUMOpix, når først du har motivet på plads. Proceduren for bestilling er utrolig enkel og overskuelig med kun ganske få trin. Få dage senere har du dit foto på lærred.

:0l Du skal tænke selv

Når du vælger dit motiv, skal du HUSKE, at lærredet bukkes omkring rammens kant – hvilket betyder, at det yderste af dit motiv ”forsvinder” omkring kanten. Dette skal du have i tankerne, når du vælger motiv og det kan godt drille lidt, første gang du bruger SUMOpix.

 

foto på lærred

:0( Mørke farver bør have en coating

SUMOpix skriver tydeligt, at det er en god idé at vælge en coating, hvis man har meget sort farve på sit motiv. Og det er helt sikkert korrekt, for den sorte farve smitter af og får utrolig let skader, selv ved mindre slag. Jeg er nok tilbøjelig til at mene, at coating skulle være standard, hvis der er meget sort på dit foto. Desværre er en coating en ret stor ekstraudgift.

:0) Flotte farver

Kort sagt, er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet. Farverne er flotte og billedkvaliteten er god.

 

Anmeldelse på http://kreativekrumspring.dk

 Alt i alt…

… er SUMOpix helt sikkert et godt valg, hvis du har planer om at få dine fotos op på væggen.

 

Min anmeldelse er ”honoreret” med det fremviste “foto på lærred”, men vil for god orden skyld understrege, at det helt igennem er mine meninger og ideer der fremlægges i dette indlæg.

Del med andre...

Ny garderobe… til din sæbedispenser?

Klæd dine funktionelle og økonomiske (men knap så kønne) sæbedispensere på med stil og gør dem til en sjov og personlig finesse i indretningen…

 

DIY cover til din sæbedispenser

 

Mange fine sæbedispensere har efterhånden måtte lade livet hjemme hos os. De er blevet tabt, knus, bulet og skåret – eller også er pumpen knækket. Jeg kan kun konstatere, at små børn og sæbedispensere ikke er nogen god kombination. Men hvad gør man så?

SvanemærketJeg er ikke bleg for at indrømme, at jeg går efter økonomiudgaven, når jeg køber håndsæbe – for vi har rigtig mange små og store hænder, der skal vaskes. Og når sæben oveni købet er Svanemærket og allergitestet – så er MOR GLAD. Men de billige plastikflasker er sjældent noget kønt syn og frem på bordet skal de jo… efter som dyrt købte sæbedispensere (for en periode) er fortid.

 

Her er en idé til dig, der godt kan lide DIY-projekter – for det kan faktisk godt lade sig gøre, at pynte lidt på dem. Se her hvordan, du med få midler, klæder din sæbedispenser på med stil og gøre den til en sjov, kreativ og personlig detalje i boligen:

 

DIY Cover til din sæbedispenser

Sæbedispenseren er beklædt med et stykke af en sushi måtte. Måtten er samlet med en tråd, så den danner et rør, der kan trækkes ned over flasken. Desuden er flasken pyntet med kraftig sort tape og hvid lædersnor.

DIY cover til din sæbedispenser

Flasken her er pyntet med dekorationstape og nogle små knapper.

DIY cover til sæbedispencer

Til sidst den mere feminine og festlige udgave med sort silkebånd.

Så enkelt kan det gøres. Og når flasken er tom, flyttes ”overtøjet” nemt over på den nye flaske. Håber du kan bruge ideen:0)

Del med andre...

Indret med souvenirs

Når du er på rejse, så hold skarp udkig efter smukke eller specielle souvenirs, der kan passe ind i din stil. At bruge souvenirs som nips i hjemmet virker autentisk og giver din indretning personlig karakter – desuden holder det liv i mange dejlige minder.

Find sovenirs der passer ind i din stil

Jeg er netop hjemvendt fra en skøn miniferie i den fantastiske by Paris. En storby med overflod af historie, kultur og kunst… en sammensætning lige efter min smag. Og som sædvanlig, er jeg på udkig efter en lille souvenir. Ikke nødvendigvis noget unikt, men noget lidt specielt og stilfuldt – og som senere kan give en lille gensmag af de stemninger og oplevelser rejsemålet byder på. Min souvenir må, for sagens skyld, gerne være masseproduceret. Mit eneste krav er, at det er ”brugbart” set i forhold til min stil og boligindretning.

Denne gang viste det sig at være en svær opgave. Med kun fire dage i Paris var vi lidt under tidspres og alt hvad vi fandt (mellem vores adskillig besøg på byens museer og seværdigheder) var I♥Paris printet på T-shirts, tekrus og bamser og lange baner af nøgleringe, kageforme og balloner formet som Eiffeltårnet.

Oplevelser fra Paris

Centre Pompidou, Paris

Jeg var lige ved at opgive, da vi mod feriens afslutning gik mod turens sidste særværdighed Centre Pompidou. Efter de tre forgående dages meget kulturelle og historiske oplevelser, så jeg frem til de mange udstillinger med nutidskunst og ikke mindst til at se det meget spraglede og omdiskuterede stykke arkitektur fra 1977 af Richard Rogers’ og Renzo Pianos.

 

Oplevelser fra Paris

Mig på udstilling…

På Centre Pompidou så vi en midlertidig udstilling med den amerikanske kunstner Roy Lichtenstein. Hovedsagelig kendt indenfor stilarten Pop art. Denne udstilling, i kombination med den arkitektoniske konstellation, gjorde stort indtryk på mig.

Da vi efterfølgende fandt to skønne grafiske tryk af kunstneren i en lille butik nær vores hotel, så var sagen klar og souveniren i hus. Måske en lidt mærkelig souvenir, for Roy Lichtensteins er ikke fransk og har intet med Paris at gøre. Men mit bekendtskab med Centre Pompidou og Roy Lichtenstein gav mig en mindeværdig oplevelse af Paris – og jeg vil altid tænke på vores skønne tur, når jeg i fremtiden støder på et af hans karakteristiske motiver.

Find sovenirs der passer ind i din stil

Mine to souvenirs fra Paris, har nu fået en fin plads i køkkenet. Til venstre ”M-Maybe a gril’s picture” og til højre ”Girl with Hair Ribbon” begge fra 1965 af Roy Lichtenstein (1923-1997)

 

Her et par andre eksempler på mine tidligere indkøbte souvenirs:

Souvenir fra GrækenlandDen græske kærlighedsgudinde Afrodite, købt på vores bryllupsrejse på den græske ø Lefkas.

 

 

 

 

 

 

Souvenir fra AustralienDen smukt dekorerede didgeridoo fra vores rejse til Australien i 2001, har siden rejsen været fast inventar i stuen… og vil sikkert fortsat være det mange år endnu. Didgeridoo’en er købt af kunstneren selv i den nordaustralske by Darwin.

 

 

 

 

Souvenir fra KinaJeg holder meget af mine to flotte kinesiske terrakotta-krigere, jeg i 2004 købte ved udgravningerne nær byen Xi’an i Kina. Jeg har de senere år set dem flere gange i butikker og i forskellige boligmagasiner, men glæder mig meget over de oplevelser der knytter sig til mine.

 

 

 

 

 

 

 

…og sidst men ikke mindst mine souvenirs fra Paris:

Kunst af Roy Lichtenstein

Del med andre...